top of page
  • Foto van schrijverCarine Bex

TOMATEN CHUTNEY


Deze zomer komen we om in de tomaten. Een mooie gelegenheid om eens op zoek te gaan naar andere recepten om de tomatenoogst te verwerken en te conserveren voor de wintermaanden.

Na het lezen van een aantal tomatenchutney recepten, heb ik zelf de lekkerste ingredienten bij elkaar gezocht.Wat heb je nodig?


1500 g tomaten

400 g uien

2 appels

250 g donker bruine basterdsuiker

200 ml rode wijnazijn

50 ml balsamicoazijn

150 g blanke rozijnen

50 g dadels

4 knoflookteentjes

tl chilivlokken

tl kerriepoeder

tl gerookte paprikapoeder

tl kaneel


Hoe doe je dat?Tomaten ontvellen en in stukken snijden. Die doe je samen met de azijn en de suiker in een ruime pan. Zet ze op een zacht vuur. Ondertussen schil je de uien en de appels en snijdt ze in kleine stukjes. Deze voeg je toe aan het tomatenmengsel. Geperste knoflookteentjes toevoegen. Rozijnen even afspoelen. Dadels ontpitten en in stukjes snijden. De rozijnen en dadels ook bij de tomatenmengsel voegen. Steeds regelmatig roeren. Wanneer het eenmaal kookt, draai je het vuur lager zodat het zachtjes kan pruttelen. Het deksel van de pan laten zodat het vocht kan verdampen. Nu mag je de kruiden toevoegen.

Het duurt ongeveer een uur om het overtollige vocht te laten vedampen. Ondertussen was je een aantal potten af in heet soda water en zet die ondersteboven op een theedoek.

Als de chutney de gewenste dikte heeft, doe je hem heet in de potten. Maak het randje goed schoon met een vochtig doekje en draai de potten stevig dicht. Laat omgekeerd afkoelen.We hebben al bijna een pot leeg! Zeker de moeite waard om het te maken als je een overschot aan tomaten hebt. 246 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DOCE DE GILA

YACONCAKE

Comentarios


bottom of page