Hoe leuk is het om in de herfst pompoen bonbons te serveren bij een heerlijke kop geurende koffie.
De smaak is aangenaam verrassend door de gebruikte specerijen. Als je pompoen roostert voor de soep, hou dan een beetje apart voor deze overheerlijke bonbons.
Ingrediënten
200 g geroosterde en fijngeprakte pompoen (bv butternut)
200 g blanke gemalen amandelen
6 el poedersuiker
snufje zout
1 el gemalen kaneel
1 tl gemalen kardemom
1 tl gemberpoeder
klein scheutje vanillearoma
200 g pure chocolade
Voor de decoratie kan je (geschaafde) amandelen, pompoenpitten, een paar korrels grof zeezout, sesamzaadjes, gemalen kokos,... gebruiken.
Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade, in een kom en meng alles goed onder elkaar met een lepel.
Bekleed een flinke snijplank met een vel bakpapier.
Rol met natte handen kleine balletjes van het pompoenmengsel.
Als je klaar bent, leg je de snijplank 30-60 min in de diepvries.
Ondertussen zet je alles klaar voor de afwerking.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Haal de balletjes uit de diepvries en dompel ze onder in de chocolade. Ik heb hiervoor mijn prikker gebruikt waar ik de cake altijd mee controleer voor die uit de oven komt. Leg ze terug op de snijplank en leg er meteen een versierseltje op.
Als je een laagje sesamzaadjes of gemalen kokos om je bonbon wil, doe dan wat in een kommetje en rol met kommetje heen en weer tot de bonbon helemaal rondom bedekt is.
Als je klaar bent, zet je de bonbons in de koelkast tot de chocolade goed gesteven is.
Daarna is er tijd voor koffie... mét home made bonbons!!
Lijkt me heerlijk, denk je dat ik voor dit recept ook amandelmeel zou kunnen gebruiken?