top of page
  • Foto van schrijverCarine Bex

SNEEUW EN SNERT

Als er buiten een pak sneeuw gevallen is, of het vriest dat het kraakt, dan moet er een lekkere pan oerhollandse snert op tafel komen.Koken op gevoel


Recept?! vragen ze dan. En dan moet ik soms al heel goed nadenken, want bij mij is nooit iets twee keer hetzelfde. Meestal kook ik puur op mijn gevoel.

Even denken wat ik allemaal in deze ontzettende lekkere snert gedaan heb...


2 pakken spliterwten

Varkensribbetjes

Magere spekreepjes

Een flinke rookworst

Laurierblad

Bouillionblokjes

Gerookt paprikapoeder

Uien

Prei

Wortelen

Selderij

Yacon


Zet een flinke pan met 4-5l water (als je het precies wil afmeten, even op het pak spliterwten kijken) op het vuur met daarin de varkensribbetjes, de spekreepjes, de afgespoelde spliterwten en het laurierblad. Ik heb ook meteen de bouillionblokjes toegevoegd want ik vind dat die altijd slecht oplossen in stevige snert. Dit mag dan ongeveer 3u lekker pruttelen. Af en toe even roeren.

Tegen het einde van de kooktijd haal je de ribbetjes uit de soep en snij je de groenten klein. Die voeg je toe aan je soep en laat ze nog een half uurtje meekoken. Ondertussen haal je het vlees van de ribbetjes om weer terug in de pan te doen. Vijf minuten voor het eind doe ik de kleingesneden rookworst en het paprikapoeder erbij.

Volgens mij ben ik niks vergeten...


Lekkere bite


Omdat ik geen knolselderij in huis had, heb ik yacon gebruikt. Het voordeel van yacon is, dat het niet zacht wordt tijdens het koken. Het zorgt dus voor een lekkere bite in de soep.

En de gerookte paprikapoeder geeft een extra rooksmaak en -geur aan de soep. Dat past er wel bij, vind ik. En dan met een kom soep op schoot voor de open haard. Heerlijk toch?!87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DOCE DE GILA

YACONCAKE

Comentários


bottom of page