top of page
  • Foto van schrijverCarine Bex

SINAAS VOEDERBAKJES

En...heb jij jezelf vanmorgen ook weer getrakteerd op een heerlijk glas verse jus? Gooi de schillen dan niet weg maar maak er leuke voederbakjes van voor de vogels!

De oranje bakjes geven meteen een ‘kerst’gevoel.


Vetbollen


Er hangt al allerlei lekkers buiten voor de vogels. Maar ze zijn kieskeurig hoor. De vetbollen laten ze het liefst links liggen. Nu heb ik in de voorraadkast nog een hele emmer staan... Dus even iets leuks verzinnen om die vetbollen wat aantrekkelijker te maken voor die gevleugelde vriendjes. Het zijn toch net kinderen!


Strooivoer en zonnebloempittenHaal de vetbollen uit de netjes en snij ze in stukken. Doe ze met een blok ossewit in een pan en laat ze op een laag vuurtje smelten. Voeg er wat extra strooivoer en zonnebloempitten aan toe.

Ondertussen maak je drie kleine gaatjes in de sinaasappelbakjes waar je een touwtje doorheen steekt. Ik heb ze op twee verschillende manieren vastgemaakt.


Daarna vul je de bakjes met het gesmolten vetbollenmengsel en druk het goed aan.

Vogelbuffet


Wanneer je ruim in het voer zit, kan je ook sinaasappelhelften vullen zonder touw. Die kan je dan leuk bij elkaar op een schotel presenteren.

Even laten afkoelen en het vogelbuffet is klaar.
820 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page