top of page
  • Foto van schrijverCarine Bex

PIET OUDOLF, EEN LEGENDE

Bijgewerkt op: 26 okt. 2018Het was jaren geleden dat ik een bezoek bracht aan de privé tuin van Piet Oudolf in Hummelo. Zijn vrouw Anja had de kwekerij toen nog. Al weken dwaalde het door mijn hoofd: zal ik nog een laatste keer gaan kijken of niet? En vanmorgen dacht ik: als ik nog wil gaan, móet het vandaag!Aantrekkelijk


Niet bepaald een ideale dag. Het was somber, grauw en grijs. Maar de tuin straalde warmte, contrast en kleur uit. In de zomer is een tuin al snel mooi en aantrekkelijk, maar wanneer de zon ons steeds vaker in de steek laat, en de gure wind ons om de oren waait, dan wordt het een ander verhaal.Silhouetten


Structuur en silhouetten bepalen dan het beeld van de tuin. En dan ben je hier absoluut op de uitgewezen plek. Schitterend! Hoe al die grassen met net een nuance kleurverschil vloeiend in elkaar overlopen. De ranke silhouetten van uitgebloeide zomerbloemen doorbreken de wuivende, goudgele grassen.
Binnen de lijnenStrakgeschoren beukenhagen doen hun best om alles binnen de lijnen te houden. Een enorme taxus rotonde contrasteert met de weelderige, natuurlijke beplanting. En hier en daar zien we nog vrolijk gekleurde vlekken van asters en felgekleurde herfstbladeren.

Het is werkelijk een lust voor het oog.


Voor de allerlaatste keer

Terwijl ik de schilderachtige taferelen rustig op me in liet werken, hoorde ik de meest uiteenlopende talen. Ze kwamen echt overal vandaan. Een taxi gleed over de lange oprit en een deens stel stapte uit. Zóveel verschillende mensen maar allemaal dezelfde missie. Nog één keer de privé tuin van de spraakmakende tuinarchitect Piet Oudolf bewonderen.


Zaterdag 27 oktober 2018 is hij voor de allerlaatste keer open voor publiek.

322 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page