top of page
  • Foto van schrijverCarine Bex

LOOK & TASTE

Het water kwam met bakken naar beneden vannacht. ‘In twaalf uur tijd is de hoeveelheid neerslag van een hele maand gevallen’, hoor ik op de radio. De lucht is nog grauw en grijs. Het regent nog steeds. Niet echt iets om vrolijk van te worden. Toch krijg ik een beetje een lentegevoel als ik de witte wolken fluitekruid langs de snelweg zie staan. En eenmaal op de plaats van bestemming verandert dat lentegevoel in een heus zomergevoel. Vandaag mag ik een kijkje nemen achter de schermen van Look & Taste, een kwekerij van eetbare bloemen.Een toppertje


Het eerste wat ik zie wanneer ik de schuifdeur van de kas open, zijn veilingkarren vol vrolijke kleurtjes. Oost-indische kers met mooi gemarmerd blad en bloemetjes van pastelgeel tot bordeaurood. Een topper, hoor ik later. Het is voor de meesten onder ons ook wel de bekendste eetbare bloem.


Maar er is nog zoveel meer...


Zaden oogsten


We lopen langs hele lange tafels, vol planten.

Voor de primula’s ben ik net te laat. Hier en daar bloeit er nog een bloemetje, maar de meeste hebben al zaad gevormd. Zelfs dat ziet er als een kunstig bloemetje uit.


Verzamelwoede


Al snel beginnen we plantjes te verzamelen die straks mee naar huis gaan:

mini-afrikaantjes, oxalis, begonia, korenbloem, komkommerkruid, basilicum, viooltjes,...


Eigen moestuin


Na de rondleiding door de kassen, bekijken we ook even de moestuin. Daar zorgen de viooltjes voor kleur tijdens deze regenachtige dag. Nog even een kop koffie en dan nemen we afscheid.


Feestje op je bord


Eenmaal thuis gekomen, gaan de plantjes meteen in potten en manden. Ze kunnen natuurlijk ook in de volle grond. Maar het lijkt me leuk om ze lekker dicht bij de hand te hebben. Zo kunnen we straks makkelijk een paar bloemetjes plukken die zorgen voor een feest op je bord.


Leuk jullie ontmoet te hebben! En we gaan genieten van een lekker, lange zomer met veel eetbare bloemetjes.


244 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page