top of page
  • Foto van schrijverCarine Bex

GEVULDE CHAMPIGNONS

Lekker en licht lunchgerechtje, ook ideaal als voorgerecht.




Wat heb je nodig?


Kastanjechampignons

Ui

Teentje knoflook

Bieslook

Pesto

Mascarpone

Geraspte oude kaas

Pijnboompitten

Winterpostelein

Peper en zout

Eventueel wat rode radijskers


Hoe bereid je het?


Verwarm de oven voor op 200 graden.

Borstel de champignons schoon en draai voorzichtig het steeltje eruit. Leg de hoedjes in een ovenschaal. Ik heb deze eerst ingespoten met olijfolie.

Snij de steeltjes, de ui en de knoflook klein. Bak deze in de pan. Voeg een lepel pesto en een lepel mascarpone toe en knip er wat bieslook overheen.

Op smaak brengen met zout en peper.

Ondertussen een beetje pijnboompitten roosteren in een droge pan.

Schep het mengsel in de hoedjes, strooi er een beetje gemalen kaas overheen. Daarna de geroosterde pijnboompitten.

Zet de schaal ongeveer 10 min in de oven.

Verdeel ondertussen de winterpostelein over de borden.

Zet de champignonhoedjes op het bedje van winterpostelein. Eventueel garneren met wat rode radijskers.

Meteen serveren.

Smakelijk.








104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DOCE DE GILA

YACONCAKE

bottom of page