top of page
  • Foto van schrijverCarine Bex

EIERSCHALEN RECYCLEREN

Gooi je eierschalen niet zomaar in de prullenbak. Je kan ze op allerlei manieren hergebruiken.


Lege eierschalen spoel ik even af onder de kraan en dan laat ik ze een paar dagen drogen in een potje op de verwarming. Als ze droog zijn, kiep ik ze in een grote doos en plet ze met de bodem van het potje tot kleine stukjes. Klaar om in de tuin te strooien.



Vieze slijmerds


Slakken, en dan vooral naaktslakken, zijn niet de beste vrienden van de moestuinier. Er zijn dan ook allerlei tools en middelen in de handel om van die glibberige engerds af te komen. Ik ben van de natuurlijke aanpak en van de recycling dus hergebruik ik mijn eirerschalen.



Scherp geschut


Geplette eierschalen zijn een goed afschrikmiddel voor slakken. Strooi een handvol eierschalen om de plantjes waar je de slakken weg wilt houden. Slakken houden er niet van om over de scherpe stukjes te kruipen. In de meeste gevallen zullen je jonge plantjes op deze manier gespaard blijven van slakkenvraat.



Composteren


Gebruik je de eierschalen niet als barrière tegen de slakken, gooi ze dan op de composthoop. Liefst geplet want het duurt een tijdje voor deze gecomposteerd zijn.


Deze had ik eigenlijk moeten fijnknijpen. Wel mooi, dat ijs op die eierschalen....













618 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

PRILLE LENTE

bottom of page