top of page
Foto van schrijverCarine Bex

ANANAS-RABARBER CRUMBLE

Het is volop rabarbertijd nu. Er zijn verschillende soorten rabarber, groene, rode, vroege of wat latere. De ene al iets zoeter dan de andere. Maar over het algemeen zijn ze wat zurig van smaak.

De combinatie met de zoete ananas maakt het erg lekker. De ananas blijft ook een bite behouden. De meeste vruchten worden zacht in een crumble.



Ingrediënten


Flinke stengel rabarber

Halve ananas

150gr bloem

150gr roomboter

150gr suiker

4-5 soeplepels havermout


Bereiden


Oven voorverwarmen op 180 graden.

Schil de rabarber. Sommigen soorten hebben een zachte, rode schil, die kan er aan blijven. Geeft een mooi kleurtje. En snij hem in stukjes. Doe precies hetzelfde met de ananas. Hussel de stukjes door elkaar en doe ze in een ovenschaal.

Doe de bloem, suiker, kleine stukjes boter en havermout in een kom. Goed kneden.



Verkruimel dit plakkerige mengsel over het fruit.



Eventueel kan je er wat amandelschilfers over strooien.

Bak het 30-40min in de oven.



Lekker met een bol vanilleijs en een dot slagroom.

De overschot in de koelkast zetten. De volgende dag heerlijk bij de koffie.







322 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page