Het is volop rabarbertijd nu. Er zijn verschillende soorten rabarber, groene, rode, vroege of wat latere. De ene al iets zoeter dan de andere. Maar over het algemeen zijn ze wat zurig van smaak.
De combinatie met de zoete ananas maakt het erg lekker. De ananas blijft ook een bite behouden. De meeste vruchten worden zacht in een crumble.
Ingrediënten
Flinke stengel rabarber
Halve ananas
150gr bloem
150gr roomboter
150gr suiker
4-5 soeplepels havermout
Bereiden
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Schil de rabarber. Sommigen soorten hebben een zachte, rode schil, die kan er aan blijven. Geeft een mooi kleurtje. En snij hem in stukjes. Doe precies hetzelfde met de ananas. Hussel de stukjes door elkaar en doe ze in een ovenschaal.
Doe de bloem, suiker, kleine stukjes boter en havermout in een kom. Goed kneden.
Verkruimel dit plakkerige mengsel over het fruit.
Eventueel kan je er wat amandelschilfers over strooien.
Bak het 30-40min in de oven.
Lekker met een bol vanilleijs en een dot slagroom.
De overschot in de koelkast zetten. De volgende dag heerlijk bij de koffie.
Comments